Zangervaringen van anderen: reviews

Zangles is voor iedereen, dat is wat de zanglessen bij Cobien me leren. Na 1,5 jaar les. Ik dacht altijd dat zangles iets was voor professionele zangers. Cobien heeft me echt over de drempel geholpen:zingen is voor iedereen. Vooral de techniek van ademsteun die nodig is voor het zingen was geheel nieuw voor mij. Ze legt het goed uit en je snapt dan ook hoe het zit. Ze is zeer vakkundig, kent alle muziekstijlen en doet het op een heel toegankelijke, aangename manier. Ze leert je niet alleen om de noten goed te zingen maar je helemaal te geven als je zingt. Ronduit heerlijk om iedere keer weer je stem te laten klinken met alles wat je in je hebt. Ik heb mezelf overwonnen door solo te zingen op haar leerlingenpresentatie, een aanrader voor iedereen. Ze haalt het beste uit me.
Ria
Sinds ruim een jaar heb ik zangles. Wat een hoop heb ik geleerd in die tijd! Mijn zangtechniek én zangplezier zijn enorm verbeterd - en nog steeds heb ik het gevoel nog maar aan het begin te staan. Cobien kan erg goed uitleggen hoe je moet zingen, en ze heeft veel goede oefeningen. Ook heeft ze mooie muziek bij de hand: of je nu voor klassiek, pop of jazz gaat, ze vindt het leuk en heeft nuttige adviezen. Daarnaast organiseert ze heel leuke leerlingenconcerten, waardoor de drempel om in je eentje iets onbevangen te gaan staan zingen zo laag mogelijk is. Kortom, zangles van Cobien is een absolute aanrader.
Ingrid
Cobien is een ontzettend goede zanglerares, erg vakkundig en professioneel! Ze laat je zingen wat jíj leuk vindt, maar probeert je altijd wel liedjes te laten uitzoeken die bij je stem aansluiten en uitdagingen vormen voor je stem, waardoor je uiteraard beter leert zingen. Cobien kan goed uitleggen en absoluut erg goed voordoen. Ik heb inmiddels 3 jaar zangles bij Cobien en ik kan wel zeggen dat ik door de ontzettend goede begeleiding op allerlei gebieden (techniek, presentatie enzovoorts) enorm vooruit ben gegaan.
Noortje
Cobien is an excellent singer (mezzo soprano) who abundantly teaches her art to a broad range of pupils and ensembles, in particular choral ones. Also she enthusiastically takes part in such ensembles. She personalises her approach to a high degree, exhibiting a great flexibility, also regarding the styles of music which range from pure classical, via more jazzy to popular fashion. To illustrate the wide scope of her interests: Cobien among other things acts as a devoted cantor for church music.
Henk Broer
Cobien is een enthousiaste lerares die uitstraalt, dat ze zingen zelf ook fantastisch vindt. Haar lessen duren altijd langer dan gepland. Je leert de techniek van het zingen. De stem is een muziekinstrument en dat moet je leren bespelen. Cobien kent alle ins en outs daarvan! En je moet leren, gevoel te leggen in je zingen. Je moet er iets moois van maken. Het ene kan niet zonder het andere. De lessen zijn een heel aangenaam (en natuurlijk altijd spannend) mengsel van allebei.
Herm Jan
Tijdens het muziektheaterproject ‘Het Geheim van Selwerd’ heb ik met plezier samengewerkt met Cobien! Zij is een gedreven zangdocent en weet de gevoelige snaar te raken bij mensen. Ik bewonder de manier waarop zij mensen inspireert, enthousiasmeert en confronteert door middel van muziek.
Marieke Werkman
Meedoen aan de scratchdagen van Cobien Nieuwpoort is een feest: prachtige muziek, enthousiaste deelnemers, een onberispelijke organisatie en bovendien de inspirerende leiding van Cobien. Ik zie uit naar de volgende keer!``
``Cobien weet als dirigent tijdens de scratchdagen met veel muzikale kennis en de nodige dosis humor een vers samengesteld koor tot mooie prestaties te brengen. Haar enthousiasme en tomeloze inzet werken aanstekelijk op iedereen. Met respect voor een ieders inzet is zij in staat om iedereen een mooie dag te laten ervaren.
Hilda Meijer
Cobien is een prettige dirigent en fijne zangdocent, met aandacht voor techniek, expressie en emotie in de muziek!
Alfred Solmsen
Cobien is a very professional singing and voice teacher, and is very systematic in her teaching, but at the same time she is a very nice and friendly person. It was always a pleasure to attend her lessons, and with very obvious results.
Ronit Nikolsky
Cobien is an enthusiastic and inspiring vocal coach, who is not afraid of mixing styles and genres and going off the beaten track. In addition, she is a great and driven ambassador for EVTS theory and practice. If you want to pick up your singing again, I can warmly recommend Cobien as a teacher.
Regine Reincke
Ik heb sinds vorig jaar september les van Cobien. Ik vind de lessen heel erg leuk. Sinds ik bij haar op zangles ben, ben ik heel hard vooruit gegaan. Ze voelt je feilloos aan en is zeer vakkundig en helpt je om je eigen weg te vinden in de muziek.
Mariëlle
Cobien is een gedreven en vakkundig zangpedagoog. Ze kan het goed uitleggen, maar ook goed voordoen. Ik heb nu twee jaar les van haar, nadat ik in een grijs verleden ook een aantal jaren zangles van een zanglerares heb gehad. Iedere zangpedagoog heeft zijn/haar eigen aanpak, maar die van Cobien slaat bij mij goed aan. Ze is thuis in bijna alle soorten muziek en alles vindt ze mooi. Klassiek (liederen, aria's), pop, rock, jazz, etcetera: alles vindt ze leuk om te doen en ze zal je nooit pushen in een bepaalde richting. Ik ga het nog wel een poosje volhouden bij Cobien.
Jur
Vooruitgang en plezier in het zingen, dat is wat de zanglessen van Cobien al een aantal jaren voor mij betekenen. Met behulp van o.a. het zang-technische inzicht en de ervaring van Cobien werken we tweewekelijks, op een met humor doorspekte maar wel serieuze en plezierige manier, aan dat wat beter kan in mijn zang en zangpresentatie. Hard werken is het soms, met oefeningen waarvan het hoe en waarom me gaandeweg altijd wel duidelijk worden en waar ik veel profijt van heb. Onder begeleiding van piano (Cobien speelt heel mooi ) of soms m.b.v. karaoke versies, zing ik pop- en jazzmuziek die ik mooi vind. Zo leer ik elke les een beetje bij. Dezelfde vooruitgang en ook het plezier zie en hoor ik bij mijn medeleerlingen, bij de gezellige huiskamerconcerten en op de jaarlijkse leerlingenavond. Heel in het kort: Zanglessen waar ik altijd blij en geïnspireerd weer vandaan kom.
Marga
Ik heb al een aantal jaren zangles bij Cobien en ik merk dat het goed vooruit gaat, ik krijg steeds meer plezier in zingen. Na jarenlange ervaring in diverse koren merk ik dat ik in het begin vooral veel slechte gewoontes moest afleren, voordat ik het gevoel had echt vooruit te komen. Dat gaf soms wel een gevoel van frustratie maar uiteindelijk was dat alleen maar goed. Soms ervaar ik haar wat als ietwat chaotisch maar ik heb zelf ook niet altijd mijn dag. Ze voelt me goed aan en haalt het beste uit mezelf, om het even of het nou om Schubert of Shaffy gaat. Ik kijk al uit naar de volgende 'Singing Experience'!
Rob
Inmiddels heb ik al 4 jaar les bij Cobien en het bevalt nog steeds uitstekend. Natuurlijk ligt er nadruk op techniek, maar daarnaast besteedt ze ook veel aandacht aan de andere facetten van het zingen: tekstinterpretatie, emotie, presentatie, kortom, alles om een nummer echt ``eigen`` te maken.
Inger