Karl Jenkins: Choral Suite ‘The Armed Man’

In samenwerking met de Immanuelkerk heb ik een project uitgevoerd rond het werk The Armed Man van Karl Jenkins. Uitvoerenden waren projectzangers uit Groningen, Friesland en Drenthe, soliste Judith Oosterhoff, muziekstudenten en afgestudeerde musici van het Prins Claus Conservatorium. Indringende beelden illustreerden deze indrukwekkende en ook toegankelijke muziek. In een 12 tal repetities hebben we meer en minder ervaren zangers kennis laten maken met di. Tijdens dit werk en in tweetal diensten voerden we het werk uit, 4 mei dodenherdenking en 6 mei, de zondag na bevrijdingsdag. Voorgangers waren Jannet van der Spek, Immanuelkerk en Tiemo Meijlink, Martinikerk. De diensten werden zeer goed bezocht, er was veel belangstelling en waardering voor de uitvoeringen.

Bijzonder tijdens de uitvoering in de Martinikerk was de deelname van het Syrische koor New Life Choir Groningen en de muziekgroep van de zogenaamde “Bed Bad en Broodboot”, deze laatste zijn de bewoners van de boot de Amanpuri aan de Abel Tasman haven. Stichting INLIA voert in opdracht van de Gemeente Groningen de bed bad en brood regeling uit die de regering een tijdje geleden invoerde. Deze bewoners zijn vrij maar ook gevangen omdat hen de toegang tot de maatschappij wordt ontzegd tijdens/na hun procedure. Men mag niet (vrijwillig!) werken, leren, en elke activiteit moet worden gerapporteerd aan de IND. Het is voorstelbaar dat deze mensen na alles wat men meegemaakt heeft en een tijd in deze situatie te hebben gezeten, verstoken van vrienden en familie en vaderland, een mensonwaardig bestaan leiden. Muziek kan voor wat verlichting zorgen voor deze mensen.

Project The Armed Man - Karl Jenkins
Project The Armed Man - Karl Jenkins

Andere projecten

Stichting ‘Op Verhaal’

Stichting Op Verhaal stelt zich ten doel mensen “Op Verhaal” door enerzijds voor publiek op bijzondere locaties sprankelende producties en activiteiten te organiseren waarbij muziek,…
Lees verder